Effectiever communiceren

Merk je dat je wel eens vastloopt in een gesprek, of dat je aan het einde van een gesprek ineens wél de juiste woorden te binnen schieten? Dan biedt NLP de oplossing door de leer van het communicatiemodel en taalpatronen.

NLP leert jou je eigen taalpatronen en die van anderen te herkennen. Doordat je de juiste tools aangereikt krijgt, voer je effectievere gesprekken en kom je sneller tot de kern van het gesprek. Zo toon jij meer begrip voor de ander, omdat je weet wat je gesprekspartner daadwerkelijk naar jou zend d.m.v. zijn of haar taalgebruik. Zet je NLP-technieken hier in en creëer meer begrip en een positieve ervaring voor de ander in het gesprek. Je voorkomt vervormingen tijdens het gesprek en zet metaforen in om jouw boodschap krachtig over te brengen.

Met NLP leer je hoe je beter je boodschap overbrengt en welke technieken er daarvoor zijn. Je leert zowel zakelijk als op privé-gebied beter communiceren. Je voorkomt misverstanden in gesprekken en leert je uit te spreken op een manier die overeenkomt met wat je werkelijk ervaart.

Leerpunten

  • Je komt sneller tot de kern in gesprekken
  • Je communiceert je ervaringen en visie helder
  • Je begrijpt de onderliggende behoeftes en intenties in gesprekken
  • Je brengt op effectieve wijze diepgang in een gesprek, waar en wanneer jij dat wil
  • Je zet non-verbale tools in om meer verbinding te brengen in communicatie
  • Je bent je bewust van het wereldmodel van anderen en sluit hierop aan
  • Je gebruikt taalpatronen om gewenste positieve resultaten te behalen

Blogs

Opleiding Bekijken Brochure Downloaden
Opleiding Bekijken

Gratis Opleidingsbrochure

Ontvang de opleidingsbrochure met uitgebreide informatie over de opleiding direct in je mailbox.

Brochure Downloaden

Ontdek je kracht

Metaprofiel Test

Je metaprogramma bepaalt hoe jij denkt, voelt, filtert en waarneemt in diverse situaties. Ontdek je sterke en zwakke punten met de Metaprofiel Test.

Start mijn test