FAQ

Over Het NLP Instituut

 • Het NLP Instituut is een opleidingsinstituut dat hoogwaardige opleidingen en trainingen aanbiedt op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling en effectieve communicatie.

  Onze aanpak is heel persoonlijk met een focus op praktische toepassing. Onze opleidingen en trainingen zijn resultaatgericht middels een combinatie van inzicht, vaardigheid en persoonlijke ontwikkeling. Je leert de kracht van NLP al vanaf de start toepassen op jezelf en anderen.

  Je gaat actief en doelgericht aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en communicatievaardigheden, zodat jij succesvol je doelen gaat bereiken.

 • Opleiding en trainingen worden gegeven door Roderik Kelderman (Amsterdam), Rutney Sluis (Rotterdam), Pim Janszen (Den Haag) en Erik Burger. Meer informatie over onze trainers kun je vinden op De Trainers.

 • Je kunt een persoonlijke intake aanvragen via info@hetnlpinstituut.nl telefonisch 085 – 40 15 785 (werkdagen 09:00 – 18:00).

 • Een NLP opleiding volg je omdat je nieuwsgierig bent naar zelfontwikkeling, communicatie of NLP. Wanneer jij (nog) meer uit jezelf en de mensen in jouw omgeving wilt halen dan is NLP en de NLP opleiding iets voor jou.

Inschrijven

 • Betalingen

  Betalen gaat op factuur en kan worden betaald via iDeal of bankoverschrijving. Kies je ervoor om in 1 keer te betalen dan dient het volledige factuurbedrag voor de start van de opleiding te zijn voldaan. Betaal je in termijnen dan dient in ieder geval de 1e termijn te zijn voldaan voor de start van de opleiding. Wij kunnen geen deelname garanderen als bovenstaande voorwaarden niet zijn nagekomen.

  Facturering

  De standaard vervaltermijn van facturen is 14 dagen, hierna wordt een eerste herinnering verstuurd. Indien de factuur dan nog niet is voldaan zal op dag 26 een tweede herinnering worden verstuurd met een vervaltermijn van 5 dagen. Wanneer de factuur dan nog niet is voldaan zal een laatste herinneringen worden verstuurd met een vervaltermijn van 5 dagen. Indien de factuur niet is voldaan op dag 37 zal deze worden overgedragen aan onze incassopartner voor verdere afhandeling.

  Annulering

  Op dit moment worden er geen annuleringskosten gerekend maar dit zal in de toekomst wel het geval zijn bij annuleringen binnen 14 dagen van de start van opleidingen.

 • Je kunt in 2 of 5 gelijke termijnen de investering voldoen.

 • Je krijgt de beste prijs, bij termijnen zijn we genoodzaakt een laag administratie tarief door te rekenen. Ook is 1 factuur eenvoudiger voor de administratie en aftrek voor de belasting.

 • Opleidingen zijn BTW vrijgesteld door het CRKBO. Lees hier meer over op Fiscaal.

 • Lees hier meer over op Fiscaal. In het algemeen is voor ieder vakgebied de NLP opleiding en trainingen aftrekbaar.

 • In het bijzondere geval je niet tevreden bent, ontvang je direct het volledige investering van ons terug, zonder vragen of verplichtingen. Kwaliteit en resultaat staat bij ons centraal. Raadpleeg voor meer informatie de Algemene Voorwaarden.

 • Er is een speciale korting voor studenten en jongeren t/m 23 jaar. Ben je student of jongeren dan krijg je in de regel €800,- korting op elke opleiding die je volgt bij Het NLP Instituut. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Mail ons op info@hetnlpinstituut.nl.

 • Het komt geregeld voor dat werkgevers betalen voor de opleiding. Geef dit aan bij het inschrijvingsformulier of persoonlijke intake. Wij zorgen er dan voor dat de factuur op de juiste plek komt. Betaal je hem zelf en declareer je de betaling bij je werk? Ook geen probleem, wij sturen je een factuur direct na de betaling is ontvangen. Aanvullende informatie kun je vinden op Fiscaal.

NLP Opleiding algemeen

 • Om te beginnen met een NLP Practitioner opleiding heb je geen voorkennis of voorafgaande opleiding nodig. Als je de NLP Master Practitioner wilt volgen, dien je wel eerst de NLP Practitioner succesvol te hebben afgerond.

 • In dat geval kun je bij ons de Master Practitioner na een intake volgen. Neem hiervoor contact met ons op via info@hetnlpinstituut.nl.

 • Na het succesvol afronden van zowel NLP Practitioner als de NLP Master Practitioner opleiding ontvang je een officieel erkend certificaat. Hiermee ben je internationaal erkend als gecertificeerd NLP Practitioner of NLP Master Practitioner door Het NLP Instituut en ABNLP.

 • Tijdens de NLP opleiding zijn naast de NLP Trainer(s) een of meerdere NLP coaches aanwezig voor persoonlijke begeleiding. Mocht je behoefte hebben aan verdere, individuele begeleiding of coaching, dan kan dit, binnen of buiten de opleidingsuren. Er is hierbij altijd ruimte voor overleg.

 • Voor deelnemers hebben wij een besloten facebookgroep waar regelmatig oefenavonden worden georganiseerd. Deze oefenavonden zijn in het algemeen kosteloos.

NLP Opleiding specifiek

 • De trainingen worden verzorgd op verschillende professionele opleidingslocaties in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Vooraf word je hier tijdig over geïnformeerd.

 • Het aantal deelnemers verschilt per NLP opleiding. Gemiddeld ligt dit aantal tussen de 15-25 deelnemers. Er is dus meer dan genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht door de aanwezige NLP trainers en coaches.

 • De opleidings-tijden zijn standaard van 10:00 tot 17:00. Tussendoor zijn uiteraard genoeg pauze momenten. In het geval van uitzonderingen zal je hier tijdig over worden geïnformeerd.

 • Als je een opleidingsdag moet missen is dit geen probleem. In overleg is er altijd een mogelijkheid om de betreffende stof in te halen.

 • Qua studiebelasting heb je volledige vrijheid. Het kan natuurlijk helpen om alvast de stof voor het betreffende weekend in te lezen, maar er zijn geen vereiste. Als je vragen hebt over de NLP theorie, is er tijdens de opleidingsdagen voldoende ruimte om deze te stellen.

 • Voor vragen en informatie mail je naar info@hetnlpinstituut.nl, of telefonisch via 085 – 40 15 785 op werkdagen van 09:00 tot 21:00.

Aankomende Workshops

Schrijf je in voor de volgende workshops: